<!-- Meta Pixel Code --> <!-- End Meta Pixel Code -->

Focaccia

Focaccia

Pizzanın atası ‘Focaccia`

Pizza...
Tarihi, insanların gözleme yapmaya başladığı antik çağlara kadar dayanan, günümüzün vazgeçilmez yemek kültürü…

Focaccia…
Eski Roma imparatorluğunda bilinen adıyla ‘Panis Focacius`, gözlemenin (aslında yayvan ekmek demek daha doğru olur) üzerine eklenen çeşitli malzemelerle, pizzanın atası.

18nci yüzyıl sonlarında, klasik focaccia’nın domates ile buluşması sonucu, günümüz modern pizzası Napoli’de doğdu.

Un, yağ, su, tuz ve mayadan oluşan basit hamuruyla pizza hamurunu aratmayan Focaccia, elle ya da bir merdane yardımıyla kalınca açıldıktan sonra üzerine bolca zeytinyağı sürülüp, fırında pişerek sofralara geliyor.

Özellikle çeşitli otlarla bezenen bu ekmeği; zeytinyağı, soğan, peynir veya et ile tatlandırmak mümkün. Ama en lezzetlisi üzerini sadece tuz ile taçlandırmak...

İtalyan mutfağında meze, ekmek veya atıştırmalık olarak en çok tercih edileni Rozmarinli Focaccia.

Yolunuz İtalya’ya düşerse mutlaka denenmeli…